Kohteet – Portugali

Atlantti leimaa koko Portugalia.

Sen tuoksu yltää Lissabonin rantakortteleihin, se lyö maininkinsa maan eteläosan kallioiden suojaamille hietikoille ja siitä nostetaan monet maukkaat perinneherkut ruokapöytään.

“Vehreät, raikkaat vaelluspolut risteilevät huikeissa maisemissa.”

Eksoottinen luonto ja kiehtova menneisyys

Meri myös eristää omaan rauhaansa Portugalille kuuluvat lumoavat saaret, Madeiran ja Azorit, joiden vehmas, subtrooppinen luonto on eurooppalaisittain eksoottista ja villiä. Saarilla on etenkin hienoa luontoon liittyvää nähtävää puutarhoineen, luolineen ja valasretkineen. Vehreät, raikkaat vaelluspolut risteilevät huikeissa maisemissa.

Portugalissa kiehtoo myös menneisyys. Historiallista nähtävää on muun muassa pääkaupungissa, sympaattisessa Lissabonissa, jonka mahtavimmat rakennukset juontuvat löytöretkien ajoilta. Kaupungissa kiehtovat myös omintakeiset kaupunginosat, perinteikkäät kahvilat ja fadokuppilat – sekä lähiseutu, kuten Sintran satumaiset palatsit.

Portugalin sisämaassa on linnoitusmuurien suojaamia hurmaavia, historiallisia pikkukaupunkeja. Eikä pidä unohtaa charmikasta Portoa. Mennyt aika leijuu sen ajan patinoimissa kortteleissa ja vanhanaikaisissa puodeissa. Oma hämyisä tunnelmansa on joenvarren viinikellareissa, joissa kypsyy kaupungin nimikkoviini.

Suuntana Portugali? Ota yhteyttä ja kysy lisää >>