Ruoka ja viini

Kun liikutaan Espanjassa, Ranskassa ja Portugalissa, on jokainen matka hyvän ruoan ja juoman juhlaa!

Paikalliset suhtautuvat kulinaarisiin antimiin suurella rakkaudella, intohimolla ja ylpeydellä – kiireettömät ateriat hyvässä seurassa ovat olennainen osa kulttuuria ja elämäntapaa. Joka maalla on omat vahvuutensa, perinteensä ja erikoisuutensa, mutta myös alueelliset erot ovat huomattavat – minkä seudun herkkuihin ja ruokatapoihin haluaisit seuraavaksi tutustua?

“Ruoka ja juoma voivat olla matkan pääsisältö, tai herkullinen sivujuonne.”

Notkuvat ruokatorit ja gourmet-puotien tuoksut

Ruoka ja juoma voivat olla matkan pääsisältö, tai herkullinen sivujuonne. Viandante vie notkuvien ruokatorien äärelle sekä pienten gourmet-puotien tuoksuihin, paikallisten arvostamiin perinneravintoloihin ja tämän hetken trendikuppiloihin – tai vaikkapa kurkistamaan niiden keittiöön. Vai pitäisikö päästä itse kokkailemaan?

Viiniä ei tietenkään sovi unohtaa – Ranska ja Espanja ovat maailman suurimpia viinintuottajamaita, mutta Portugalissakin osataan. Ranskan Bordeaux on kalliiden laatuviinien koti ja Champagnen alueella kilistellään samppanjalla. Espanjan tunnetuimmat punaviinit tulevat Riojasta, ja Kataloniassa nautiskellaan cava-kuohuviinillä. Portugali taitaa vahvan madeira- ja portviinin. Tunnelmallisia viinikellareita ja -tiloja on joka maassa valtavasti, pieniä ja suuria, tunnettuja ja vain paikallisten varjelemia salaisuuksia. Minne olisi mukavinta lähteä maistelemaan?

Kerrothan meille toiveesi, tai pyydä tarjous! >>