Kun liikutaan Espanjassa, Ranskassa ja Portugalissa, on jokainen matka hyvän ruoan ja juoman juhlaa!
Paikalliset suhtautuvat kulinaarisiin antimiin suurella rakkaudella, intohimolla ja ylpeydellä – kiireettömät ateriat hyvässä seurassa ovat olennainen osa kulttuuria ja elämäntapaa. Joka maalla on omat vahvuutensa, perinteensä ja erikoisuutensa, mutta myös alueelliset erot ovat huomattavat – minkä seudun herkkuihin ja ruokatapoihin haluaisit seuraavaksi tutustua?
“Ruoka ja juoma voivat olla matkan pääsisältö, tai herkullinen sivujuonne.”
Ruoka ja juoma voivat olla matkan pääsisältö, tai herkullinen sivujuonne. Viandante vie notkuvien ruokatorien äärelle sekä pienten gourmet-puotien tuoksuihin, paikallisten arvostamiin perinneravintoloihin ja tämän hetken trendikuppiloihin – tai vaikkapa kurkistamaan niiden keittiöön. Vai pitäisikö päästä itse kokkailemaan?
Viiniä ei tietenkään sovi unohtaa – Ranska ja Espanja ovat maailman suurimpia viinintuottajamaita, mutta Portugalissakin osataan. Ranskan Bordeaux on kalliiden laatuviinien koti ja Champagnen alueella kilistellään samppanjalla. Espanjan tunnetuimmat punaviinit tulevat Riojasta, ja Kataloniassa nautiskellaan cava-kuohuviinillä. Portugali taitaa vahvan madeira- ja portviinin. Tunnelmallisia viinikellareita ja -tiloja on joka maassa valtavasti, pieniä ja suuria, tunnettuja ja vain paikallisten varjelemia salaisuuksia. Minne olisi mukavinta lähteä maistelemaan?
Kerrothan meille toiveesi, tai pyydä tarjous! >>